מנה קלה וזריזה, אשר יכולה לשמש כמנה עיקרית בארוחה זוגית רומנטית, או לארוחת הצהריים לילדים הרעבים, בשובם בצהריים מבית הספר. בגלל טעמה הנהדר, היא יכולה לשמש דרך מעולה להעשיר את מזונם של הילדים בירקות כברוקולי, שעועית ירוקה ופלפל אדום, מבלי להיתקל בהתנגדות הרגילה והקבועה שלהם. הבישול הקצרצר של המנה, לא רק מאפשר לך לשלוף אותה כפתרון לשעת הצורך, אלא אף שומר על כל הערכים התזונתיים הבריאים בירקות.
המצרכים למתכון (שתי מנות):
- חזה עוף – שני נתחי חזה עוף, נקיים מעצמות ומעור, חתוכים לרצועות עבות או לנתחים גדולים.
- פלפל אדום – קטן ופרוס (פלפל אדום שאיננו חריף).
- שעועית ירוקה – חופן.
- ברוקולי מאודה קלות – חופן.
- ציר עוף חם – 250 מ"ל.
- מיץ לימון – סחוט מלימון אחד.
- רוטב סויה – כף אחת.
- דבש – כף אחת.
- קורנפלור – כף אחת.
- להגשה: 150 גרם אורז בסמטי מאודה.
אופן ההכנה:
- מערבבים את ציר העוף, מיץ הלימון, רוטב הסויה והדבש ומניחים בצד.
- שמים את הקורנפלור בקערה קטנה ומגלגלים בתוכו את נתחי העוף עד לציפוי מלא שלהם.
- מקפיצים את נתחי העוף בווק חם למשך מספר דקות, ואחריו, את כל שאר הירקות.
- יוצקים את תערובת ציר העוף ומיץ הלימון על העוף והירקות ומבשלים על להבה נמוכה למשך כ-5 דקות, עד שכל הרכיבים מבושלים כהלכה.
- מגישים לצד אורז בסמטי מאודה.
על מנת לגוון, תוכלי להחליף את הירקות המוזכרים במתכון בירקות "פריכים" אחרים (כפלפלים צבעוניים, כרוב לבן קצוץ וכד'), אולם שימי לב שלא לבחור בירקות קשים אשר יצריכו זמן בישול ממושך (כגזר או תפוחי אדמה, למשל).