המרקים שיחממו לכם את החורף במהירות

מרקים הם ההיי-לייט של החורף, אם אלה המרקים המוכנים שאנחנו לוקחים איתנו בשקיות לעבודה, רק מוסיפים לאבקה מים רותחים (טוב, לא בדיוק שותים אותם ככה, אלא גם משפצרים אותם בגבינה צהובה מגורדת, בשקדי מרק או בקרוטונים, אבל שששש… לא אכלתי כלום היום… 🙂 או המרקים העשירים המוכנים בארוחת השבת. אבל, בין לבין, בין ה"תעשייתי, חפיף ועל רגל אחת" ל"בייתי המושקע, שהבישול שלו לוקח שעות", יש המון מרקים קטנטנים, מהירים וטעימים, שאני, אישית, מכנה אותם "מרק גרזן", כמחווה לאגדת העם הישנה ההיא. 🙂

כשמתחשק לי מרק מהיר באמצע היום, אני משחקת עם עצמי משחק קטן, שאלה הם כלליו:

  • מרכיבי המרק חייבים להיות אך ורק דברים שיש במקרר, בארונות המטבח או במזווה שלי – אני לא יוצאת לקנות שום מצרך במיוחד! זה משאיר טווח פעולה מאד רחב, כי הארונות שלי מלאים בקטניות יבשות שונות (עדשים כתומות וירוקות, שעועית מסוגים וגדלים שונים), המקפיא שלי מכיל ירק נקי ומקוצץ, שורשים מקולפים וקפואים ולקטים למיניהם, והמזווה שלי מכיל קופסאות שימורים מגוונות (בעיקר תירס מתוק, אפונה וגזר ופטריות, שלכשעצמם הם חומרי גלם מגוונים).
  • הבישול יכול להיות ארוך וממושך, אבל ההכנה עצמה (קילוף, קיצוץ, טיגון ופעולות דומות) איננה עולה על 20 דקות. מרקים שדורשים מעל ל-20 דקות הכנה (שוב, הכנה, לא בישול!), נכנסים אצלי לקטגוריה של "מושקעים".

הנה שניים מהמרקים המהירים והחביבים עלי:

מרק ירקות, עדשים וחומוס (כן, סוג של מרק חרירה, אבל ללא הבשר, אשר הופך אותו לכבד ורציני J)

המצרכים:

1/2 1 כוסות עדשים ירוקות שהושרו ללילה

קופסת שימורים של גרגרי חומוס – מסוננת, רק הגרגירים

1 בצל גדול קצוץ

שתי עגבניות מקולפות ומגורדות על פומפייה (אפשר גם מקופסת שימורים)

שלוש שיני שום טריות כתושות

גזר גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות

שתי כפות רסק עגבניות

עלי כוסברה+סלרי קצוצים – סה"כ כוס אחת

8 כוסות מים רותחים

1 כוס אטריות בינוניות שטוחות לא מבושלות

לתיבול: אבקת מרק, כמון, פלפל שחור, מלח.

להגשה – מיץ לימון ואטריות (אופציה).

אופן ההכנה:

בסיר מטגנים את הבצל והשום יחד בכף וחצי שמן זית עד להזהבת הבצל. מוסיפים את השאר + המים (ללא האטריות והלימון) ומתבלים. מביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כחצי שעה. מוסיפים את האטריות הלא מבושלות ומבשלים עוד 10 דקות. מגישים עם רבע לימון לכל סועד.

מרק עוף משופצר שהופך למרק חמוץ/חריף – מהסוג שפותח כל אף סתום

גם אם אנחנו באמצע השבוע, בטוח שנשאר לפחות ליטר ממרק העוף הצח של השבת. זה הזמן להפוך אותו לטעים במיוחד.

המצרכים:

ליטר מרק עוף מוכן, הכי פשוט שיש – כמה שיותר פשוט, יותר מוצלח בסוף

1/4 כוס רוטב סויה

1/8 כוס חומץ אורז

2 כפיות סוכר

פלפל צ'ילי גרוס לפי הטעם

1/4 כרוב לבן פרוס לרצועות דקות

5 פטריות שמפיניון פרוסות לפרוסות (או רבע קופסת שימורים של פטריות פרוסות מסוננת)

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

אפשר להוסיף חופן נבטים, פסים דקים של פלפל אדום, חצי כוס גרגירי תירס מקופסה או גפרורוני גזר.

אופן ההכנה:

מביאים את המרק הבסיסי לרתיחה. מוסיפים לו את הסויה, החומץ, הסוכר והצ'ילי ומביאים לרתיחה נוספת. מבשלים כ-5 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את הירקות (כרוב, פטריות, בצל, נבטים או כל ירק אחר שבחרתם) ומבשלים רק שתי דקות ומסירים מהאש.

 

כדאי לבדוק גם

עוף מזוגג בסויה על מצע של סלט אורז

מי שלא אוהב את העוף שלו קראנצ'י ופריך, שיקום! ברור שאף אחד לא קם… במיוחד …

סלמון צרוב קלות על מצע בטטות

מה אפשר לומר על סלמון שעוד לא אמרו? שהוא בריא? שהוא טעים? הכל כבר נאמר, …

פנקייק תפוזים וקינמון

עם יד על הלב, כמה פעמים בשבוע האחרון יצא לכם לפספס ולצאת מהבית ללא ארוחת …