מרק שום

לשום ישנן המון תכונות טובות הידועות לכולנו, אולם רובנו נרתעים מאכילתו בצורתו החיה והטבעית, בגלל ריחו החזק והדומיננטי. אולם, כעת, כשהחורף כבר בפתח, זה הזמן להתפנק ולהעשיר את ארוחת הערב הביתית במרק שום חם, טעים ובריא. תוכלו לצרף אליו קרוטונים מוכנים, לחם קלוי או חלה מתוקה ומובטח לכם שהסועדים ילקקו את הסיר וידרשו מנה נוספת.

מצרכים:

  • ראש שום
  • 5 כוסות מים
  • מספר גבעולים תימין
  • עלה דפנה
  • קורט מלח
  • 5 חלמונים
  • ¾ כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

שלב ראשון: יצירת מרק שום צח

שמים בסיר את המים, השום (מנוקה מקליפות, מופרד וכתוש – איך מקלפים ראש שום ב10 שניות?), גבעולי התימין, עלה הדפנה וקורט המלח. מביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה במשך 45 דקות.

מוציאים את גבעולי התימין ועלה הדפנה ומסננים את הנוזלים. נוזלים אלה הם המרק הצח בו נשתמש בשלב הבא.

שלב שני:

מקציפים את החלמונים, גבינת הפרמז'ן ושמן הזית עד ליצירת תערובת חלקה. מוזגים בהדרגה את מרק השום הצח לתוך התערובת, תוך כדי ערבול מתמיד. לאחר שכל המרק נמצא יחד עם תערובת החלמונים, ממשיכים בערבול חמש דקות או עד שהמרק מסמיך.

כדאי לבדוק גם

משקאות ספורט להכנה ביתית

אנחנו מכירים אותם בצורתם המתועשת בשמות "משקאות ספורט", "משקאות איזוטוניים", ואפילו "משקאות אנרגיה", למרות שהאחרונים …

עוף מזוגג בסויה על מצע של סלט אורז

מי שלא אוהב את העוף שלו קראנצ'י ופריך, שיקום! ברור שאף אחד לא קם… במיוחד …

סלמון צרוב קלות על מצע בטטות

מה אפשר לומר על סלמון שעוד לא אמרו? שהוא בריא? שהוא טעים? הכל כבר נאמר, …