מרק תירס מתוק

תירס הוא מצרך כיפי למדי לעבודה, תראי בכמה הרבה צורות הוא עומד לרשותנו במטבח: כתירס מתוק בקופסת שימורים, כגרגירים קפואים בשקית, כקמח גס להכנת ממליגה ופולאנטה, כקורנפלור לדייסות והסמכת תבשילים ואפילו כפופקורן לכרסום מול סרט… היום, נתמקד בתירס המתוק בקופסאות השימורים ונכין ממנו מרק טעים, אשר בכל פעם שתכיני אותו, תוכלי לתת לו "טוויסט" תיבולי אחר.

המצרכים למרק הבסיסי:

  • 2 קופסאות תירס משומר
  • 5 כוסות מים
  • אבקת מרק
  • 2 כפות קורנפלור + מעט מים פושרים
  • 2 ביצים
  • קורט מלח

תיבולים אפשריים:

  • 2 כפות סוכר
  • כף שמן סומסום
  • 2 כפות שמן סויה
  • פלפל שחור

אופן הכנת המרק הבסיסי:

טוחנים תירס מקופסה אחת לעיסה חלקה (כולל הנוזלים) ושמים בסיר על הגז. את הקופסה השנייה פותחים ושופכים (עם הנוזלים) לאותו הסיר. מוסיפים את 5 כוסות המים, המלח ואבקת המרק. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. בקערה נפרדת מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים פושרים עד ליצירת תערובת חלקה ושופכים לתוך הסיר, תוך כדי ערבוב.

הטוויסט:

זה הזמן לבחור את סוג התיבול המועדף עליך. תוכלי להשאיר את המרק כמות שהוא, להמתיק אותו, או לתת לו גוון סיני בהוספת שמן הסויה.

חוזרים למרק:

לאחר שתיבלת, בקערה נפרדת, יש לטרוף את הביצים. את הביצים הטרופות יש לזלף בהדרגה לתוך הסיר, תוך כדי ערבוב מתמיד במזלג. ממשיכים לבשל מספר דקות על האש הקטנה, עד שהנטיפים מלבינים.

כדאי לבדוק גם

משקאות ספורט להכנה ביתית

אנחנו מכירים אותם בצורתם המתועשת בשמות "משקאות ספורט", "משקאות איזוטוניים", ואפילו "משקאות אנרגיה", למרות שהאחרונים …

עוף מזוגג בסויה על מצע של סלט אורז

מי שלא אוהב את העוף שלו קראנצ'י ופריך, שיקום! ברור שאף אחד לא קם… במיוחד …

סלמון צרוב קלות על מצע בטטות

מה אפשר לומר על סלמון שעוד לא אמרו? שהוא בריא? שהוא טעים? הכל כבר נאמר, …