סלט עדשים ואורז

מצרכים:

  • 1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 בצל אדום בינוני, חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום
  • כף שמן זית
  • ¼1 כוס עדשים
  • 2 כוסות מרק (רצוי מרק עוף)
  • ¼ כוס פטרוזיליה, בזיליקום, רוזמרין (או שילוב כלשהו של עשבי תיבול טריים) קצוצים
  • 2 כפות תימין מיובש או כף תימין טרי
  • מיץ מלימון אחד גדול
  • 2 כוסות של אורז חום (או כל סוג אורז אחר)
  • ½ כוס זיתים קצוצים
  • פלפל + מלח
  • חסה אייסברג

אופציונאלי (לטעם או קישוט):

  • גבינת פטה מפוררת
  • חמוציות מיובשות, דובדבנים, צימוקים, אגוזים מסוכרים, זנגביל, גרידת לימון או תפוז.

אופן ההכנה:

  • יש להכין את האורז תחילה בדרך בה את רגילה להכין אותו. מניחים אותו בצד.
  • יש להקפיץ את השום, הבצל והגזר על אש בינונית במשך 5 דקות.
  • להוסיף את העדשים ושתי כוסות המרק.
  • להביא לרתיחה.
  • להנמיך את הלהבה ולבשל במשך 15 דקות (יש להשגיח שהעדשים לא יתרככו יתר על המידה).
  • מסירים מהאש ומסננים.
  • מצננים.
  • קוצצים את עשבי התיבול והזיתים.
  • את האורז (קר או בטמפרטורת החדר) מניחים בקערה גדולה על מצע חסה קרועה, מוסיפים את מיץ הלימון, עשבי התיבול, הזיתים, מלח/פלפל ופירות יבשים (אופציונאלי).
  • לאחר שהעדשים מתקררות, שופכים אותן על האורז.
  • מוסיפים את הפטה ומגישים בטמפרטורת החדר או מצננים.

כדאי לבדוק גם

משקאות ספורט להכנה ביתית

אנחנו מכירים אותם בצורתם המתועשת בשמות "משקאות ספורט", "משקאות איזוטוניים", ואפילו "משקאות אנרגיה", למרות שהאחרונים …

עוף מזוגג בסויה על מצע של סלט אורז

מי שלא אוהב את העוף שלו קראנצ'י ופריך, שיקום! ברור שאף אחד לא קם… במיוחד …

סלמון צרוב קלות על מצע בטטות

מה אפשר לומר על סלמון שעוד לא אמרו? שהוא בריא? שהוא טעים? הכל כבר נאמר, …