מצרכים:
- 1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות
- 1 בצל אדום בינוני, חתוך לקוביות
- 2 שיני שום
- כף שמן זית
- ¼1 כוס עדשים
- 2 כוסות מרק (רצוי מרק עוף)
- ¼ כוס פטרוזיליה, בזיליקום, רוזמרין (או שילוב כלשהו של עשבי תיבול טריים) קצוצים
- 2 כפות תימין מיובש או כף תימין טרי
- מיץ מלימון אחד גדול
- 2 כוסות של אורז חום (או כל סוג אורז אחר)
- ½ כוס זיתים קצוצים
- פלפל + מלח
- חסה אייסברג
אופציונאלי (לטעם או קישוט):
- גבינת פטה מפוררת
- חמוציות מיובשות, דובדבנים, צימוקים, אגוזים מסוכרים, זנגביל, גרידת לימון או תפוז.
אופן ההכנה:
- יש להכין את האורז תחילה בדרך בה את רגילה להכין אותו. מניחים אותו בצד.
- יש להקפיץ את השום, הבצל והגזר על אש בינונית במשך 5 דקות.
- להוסיף את העדשים ושתי כוסות המרק.
- להביא לרתיחה.
- להנמיך את הלהבה ולבשל במשך 15 דקות (יש להשגיח שהעדשים לא יתרככו יתר על המידה).
- מסירים מהאש ומסננים.
- מצננים.
- קוצצים את עשבי התיבול והזיתים.
- את האורז (קר או בטמפרטורת החדר) מניחים בקערה גדולה על מצע חסה קרועה, מוסיפים את מיץ הלימון, עשבי התיבול, הזיתים, מלח/פלפל ופירות יבשים (אופציונאלי).
- לאחר שהעדשים מתקררות, שופכים אותן על האורז.
- מוסיפים את הפטה ומגישים בטמפרטורת החדר או מצננים.