אחד המאכלים שהכי בולטים בחסרונם בחג הפסח הוא הלחם. אולם בעוד שהתחליפים השונים לקמח רק מדגישים את ההבדל, מצאנו מתכון אשר טעים כמו לחם, מרגיש כמו לחם ונראה כמו לחם. והבונוס – שלא כמו לחם, הוא אינו דורש מכם השקעה רבה. מלבדו מתכון נוסף לנשנוש טעים שמכינים ממצה.
לחם טחינה
גם אם אתם שומרים על המסורת וגם אם קצת פחות, מטבע הדברים לחם אמיתי ועשיר בקמח קשה למצוא בפסח. לחובבי הבצקים הרי שמדובר בשבועיים לא פשוטים, בהם מנסים למלא את הקיבה עם תחליפים שונים. אם גם אתם אינכם יכולים להתקיים ללא לחם והיעדרו בולט בשגרת התזונה שלכם, לפניכם מתכון של לחם טחינה פשוט להכנה, אשר אינו כולל קמח, אין בו זכר לשום דגן ועדיין התוצר הסופי לא פחות אווירי וטעים. יותר מכך, לאלו שמקפידים על תזונה וממעיטים לאכול מוצרי גלוטן, מדובר במתכון בריא אשר יכול לשרת אתכם גם בהמשך ולאחר שהחג יעבור, לכן מומלץ וכדאי לגזור ולשמור.
מצרכים
- 6 כפות טחינה גולמית
- 4 ביצים
- 2 כפות דבש
- 1 כפית אבקת אפייה
- מעט מלח
איך מכינים?
השלב הראשון – הכנת הבלילה
כדי להכין את הלחם עליכם להצטייד בטרם עת בקערה אחת ובתבנית אינגליש קייק. מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת בלילה אחידה. חשוב לומר כי המרקם המתקבל הוא של מעין בלילה, ולא של בצק כמו שאולי הייתם מצפים מלחם. לכן אם התערובת מעט סמיכה על גבול הנוזלית, לא להיבהל. לאחר האפייה כן יצא לחם, כל מי שניסה מעיד על הצלחה ועל טעם ממכר.
השלב השני והאחרון – אפייה בתנור
מדובר במתכון פשוט אשר דורש שני שלבים בלבד. לכן במהלך הכנת הבלילה יש לחמם תנור ל – 180 מעלות ולאחר שהבלילה מוכנה מעבירים אותה לתבנית אינגליש קייק קטנה ומכניסים לתנור. שלב האפייה אורך בערך 20 דקות לכל היותר וכדי לדעת האם הלחם מוכן יש לנעוץ בו סכין ולוודא כי היא יוצאת יבשה. בתיאבון!
מתכון נוסף – שברי מצות עם שוקולד וקרמל
אם תהיתם איזה עוד מאכל טעים אפשר להכין עם מצות, מלבד מצה עם שוקולד או מצה ברייט, הנה מתכון לנשנוש טעים ומממכר: שברי מצות עם שוקולד וקרמל. כך לאחר אכילת הלחם הטעים בארוחת הבוקר, יהיה לכם גם פינוק לצד הקפה.
מצרכים
- 5 מצות
- 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
- חצי כוס סוכר חום כהה
- 150 גרם חמאה
- חצי כוס סוכר לבן
- 1 כפית שטוחה מלח
- 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומצפים את תבנית האפייה בנייר אפייה.
- מניחים 4 מצות בתבנית כשהן צמודות זו לזו ואת הרווחים ממלאים עם המצה החמישית.
- בסיר קטן יש להמיס: חמאה, סוכר לבן, סוכר חום ומלח. מביאים לרתיחה ומערבבים. לאחר הרתיחה יש להשאיר את הסיר על האש לשתי דקות נוספות.
- את התערובת מהסיר יוצקים על המצות כשהיא חמה ומפזרים באופן שווה על כל התבנית.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים למשך 10 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים מעל את השוקולד הקצוץ. מחכים עד שהוא יימס ואז מפזרים אותו באופן שווה.
- מפזרים את הפקאנים הקצוצים מעל ובסוף מכניסים את התבנית למקרר עד שהשוקולד מתקשה.
- לאחר שהשוקולד התקשה, מוצאים את התבנית מהמקרר ובעזרת סכין חותכים או שוברים את המשטח בצורה חופשית. את הנשנוש הטעים מומלץ לשמור במקרר.