מה אפשר לומר על סלמון שעוד לא אמרו? שהוא בריא? שהוא טעים? הכל כבר נאמר, ובכל זאת, כל מנה המכילה את הדג העדין הזה היא מנה מנצחת.
המנה הזו, שהיא הכי קלה להכנה שיש, עושה שימוש בטעמו המדהים של הסלמון ומקפיצה אותו על רקע מתיקותן של הבטטות, חמצמצותו של הלימון וחריפותו המעודנת של פלפל הקאיין. נסו והחיך שלכם יודה לכם על חגיגת הטעמים שאתם מארגנים עבורו.
מצרכים לארבע מנות:
- 4 חתיכות סלמון מפולטות ומופשטות מהעור
- ½ קילו בטטות מקולפות וחתוכות לרצועות עבות
- ¼ ספל מים
- מלח
- פלפל שחור
- שקית עלי בייבי תרד
- 13 כפיות פלפל קאיין
- 1 לימון
- 1 כוס יין לבן יבש
- 2 כפיות צלפִים
- ¼ כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה המיועדת למיקרוגל מניחים את קוביות הבטטה, המים, ¼ כפית מלח ו-¼ כפית פלפל שחור. מכסים בכיסוי פלסטיק נצמד ומכניסים ל-9 דקות (או עד שהבטטות מתרככות), עם ערבוב קל באמצע הזמן.
- מוסיפים את עלי התרד, מכסים מחדש ומכניסים לשתי דקות נוספות.
- בזמן הזה, בוזקים על חתיכות הסלמון את פלפל הקאיין מעורב ב-1/8 כפית מלח.
- את חתיכות הדג צורבים על מחבת טפלון (או מחבת נון-סטיק אחרת) כ-10 דקות (חמש לכל צד) על אש בינונית.
- כשהדג מוכן, מעבירים אותו לצלחת ומגרדים עליו מקליפת הלימון כמות של כחצי כפית.
- סוחטים לתוך ספל כף מיץ לימון ומוסיפים את הפטרוזיליה.
- למחבת (שממנה הוצאנו את הסלמון) מכניסים את היין והצלפים, מביאים לרתיחה במשך שתי דקות, או עד שהרוטב מצטמצם לחצי. מסירים מהאש ומאחדים עם הלימון והפטרוזיליה.
להגשה: על כל צלחת יוצרים מצע של בטטות, עליו מניחים את הסלמון ומוזגים את הרוטב.