אם ארומה הינה מדד לתועלות בריאותיות, שום הוא מזון-על. הוא מלא טעם, יקר ערך ורב-גוני.
מחפשים למנף את בריאותכם? להרחיק יתושים? מסתבר שלשום יש המון תכונות חיוביות מרשימות, שאת חלקן, די בטוח שלא ידעתם.
- רוב התכונות הבריאותיות של השום נובעות מאליצין. החומר השתחרר כאשר אנחנו חותכים שום, כותשים אותו או נוגסים בו.
- אנטי-אוקסידנטים (נוגדי החמצון) שבשום מתחזקים את המערכת החיסונית ומסייעים לנו שלא לחלות בהצטננויות למיניהן.
- שום מסייע במקרים של לחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה, מחלות לב כליליות והסתיידות עורקים.
- שום מסייע בריפוי פצעי קור, על ידי שפשוף פרוסת שום באזור הפצע.
- אזנו את משקלכם על ידי אכילת תזונה עתירת-שום.
- השום מסייע גם במקרים של פטריות בכפות הרגליים. הדבר נעשה על ידי השרייתן במי שום.
- הפולי-סולפידים שבשום ידועים ביכולתם לאזן את לחץ הדם.
- תכונותיו מונעות הדלקת מסייעות לטיפול במקרי פסוריאזיס. פשוט חצו שום ושפשפו על המקום.
- נוגדי החמצון של השום לוחמים בבקטריות, דבר אשר יכול לסייע לכם במקרה של אקנה.
- תכונותיו נוגדות הדלקת מסייעות במקרים של מחלות אוטו-אימוניות.
- מחקרים מורים כי לצריכת שום ישנה השפעה חיובית על התנהגות התאים בגופנו.
- השום מסייע לעיכול תקין.
- תוכלו להלחם בדלקות גרון על ידי שתיית תה שום. השרו שום כתוש במים חמים, סננו ושתו. הוסיפו דבש או סוכר כדי לשפר את הטעם.
- רמות היוד הגבוהות בשום מסייעות להילחם בבעיות בבלוטת התריס.
- תוכלו לשלוף קוץ או שבב עץ שנתקע בבשרכם על ידי הצמדת פרוסת שום למקום וחבישתה.
- מונע הרעלות מזון ונלחם בהצלחה בחיידקי אי-קולי וסלמונלה.
- השתמשו בשום כפיתיון בעת דיג. ישנם סוגים של דגים שנמשכים לריחו העז.
- תוכלו להשתמש בשום בשילוב שמן מינרלי, מים וסבון נוזלי לצורך הדברה טבעית בגינה. מזיקים ושרצים למיניהם שונאים שום.
- שום בקרבתכם ימנע מיתושים להציק לכם (וגם לערפדים! J).
- רמות האליצין הגבוהות בשום מטפלות בהתמודדות עם אובדן שיער. עסו את הקרקפת בשמן שום.
- לחיזוק הציפורניים: הוסיפו שום כתוש לבקבוק לק שקוף, השרו שבוע עד עשרה ימים ומרחו את הציפורניים.
- טפלו בדלקות אוזניים על ידי עיסוי שמן שום בחלקה החיצוני של האוזן.
- מלאו סדקים קטנים בזכוכית במיץ שום סמיך ונגבו את העודפים.
- ערבבו שום קצוץ בחומץ ובמיץ לימון והשתמשו בתרכובת כדי לחטא את הבית.
- רפאו את שיחי הורדים שלכם, כאשר הם נגועי בכנימות, על ידי ריסוס העלים בתערובת שום כתוש ומים.
- שום שייך למשפחה הבוטנית של החבצלות, ויש לו קשר "משפחתי" הדוק לבצל, לשאלוט, לכרישה ולעירית.
- העבדים שבנו את הפירמידות הואכלו בשום, כדי לחזק את כוחם ולשפר את הסיבולת שלהם.
- חיילים רומים ויוונים אכלו שום לפני צאתם לקרב.
- מקסימום היעילות התזונתית של השום מושגת כאשר ממתינים 5-10 דקות לפני חימומו.
- שום מכיל רק ארבע קלוריות לשן.
- בתבשילים המכילים שום, הוסיפו את השום קרוב ככל האפשר לסיום הבישול, כך תוכלו לשמר את ערכיו התזונתיים.
- ה-19 באפריל נחשב ליום השום הלאומי.
- שום הוא מקור מעול לוויטמין B6 ומנגן. הוא כולל גם ויטמין C ונחושת, סלניום, זרחן, וויטמין B1 וסידן.
- סין מספקת את רוב תצרוכת השום בעולם.
- שום אינו זקוק לקירור.
- ישנם 300 זני שום שונים ברחבי העולם.
- רעלן הבוטוליזם עלול להתפתח בשמן שום תוצרת בית. לכן, הקפידו להכין חדש בכל עת שתזדקקו לו ואל תשתמשו בישן.
- רוצים לקלף ראש שום שלם במכה? הניחו אותו בין שתי קערות זהות בגודלן ונערו במרץ במשך כחצי שעה או עד שכל הקליפות תשתחררנה.
- פוביה מפני שום נקראת Alliumphobia.
- פתרונות נפוצים לטהר את הנשימה מריח שום הם שתיית מים, אכילת עלי נענע, שימוש במלח או גרגור במיץ לימון.