מאכלים מרזים? יש חיה כזו! – חלק א'

ישנם מזונות שמסוגלים לבנות עצמות, למנוע מחלות כרוניות, לשפר את הראייה שלכם ואפילו לסייע לכם לשמור על מוחכם צלול וחד. אבל האם ידעתם שישנן ראיות לכך שמזונות מסוימים יכולים גם לעזור לכם לרזות ולהישאר רזים?

  • שעועית שחורה – כוס שעועית שחורה מכילה 15 גרם של חלבון, אשר, להבדיל ממקורות חלבון נפוצים אחרים (לדוגמה, בשר אדום), אינם מלווים בשומנים.
  • שיבולת שועל – שיבולת שועל מהווה מקור עתיר-סיבים, אשר מקנים לכם תחושה של שובע. חצי כוס שיבולת שועל אוצרת בתוכה 4.6 גרם של עמילן עמיד, פחמימה בריאה אשר מאיצה את המטבוליזם ושורפת שומן.
  • אבוקדו – אין סיבה להימנע מצריכת שומנים, כל עוד הם השומנים ה"נכונים". חומצה אולאית, חומצת שומן חד בלתי רוויה (MUFA) המצויה בשפע באבוקדו, עשויה לגרום לכם שלא לחוש רעב. יחד עם הסיבים והחלבון, הכמות המומלצת (רבע עד חצי אבוקדו ביום) יכולה להמיס עבורכם שומנים מיותרים בגוף.
  • סלמון – 50% מהנשים בגילאי 18 ועד 50 אינן צורכות מספיק חלבונים. סלמון מהווה מקור מעולה לחלבון, בעוד שזה איננו מלווה בשומן, אלא בחומצת שומן חד בלתי רוויה (MUFA). מחקר שנערך ב-2001 מראה כי אנשים ששמרו על משקלם וצרכו מזונות עתירי חומצות שומן חד בלתי רוויות איבדו ממשקלם, יחסית לחבריהם שלא הקפידו לעשות זאת.
  • אוכמניות – ידועות בעיקר בתכונות האנטי-אייג'ינג שלהן. אולם אכילה של כוס אוכמניות "עולה" לכם רק ב-80 קלוריות, בעוד היא מעשירה את גופכם ב-4 גרם סיבים.
  • ברוקולי – אפוי, מאודה או נא, ירק זה ממשפחת המצליבים, ידוע בשל התכונות מונעות הסרטן שלו. מנת ברוקולי מכילה 30 קלוריות, אולם מכילה סיבים בכמות שמספיקה לכם כדי להסתייע בו למניעת עליה במשקל.
  • אורז חום – אורז חום מהווה חלופה מעולה לאורז הלבן, ועולה עליו ביתרונותיו. חצי כוס שלו מכילה 1.7 עמילן עמיד ויוצרת תחושה של שובע למשך זמן רב.
  • אגסים – אגס אחד מספק לכם 15% מכמות התצרוכת היומית המומלצת של סיבים. את האגסים איכלו עם קליפתם ולא מקולפים, מאחר ושם מסתתרים אותם סיבים בריאים ומועילים.
  • יין – רסברטרול (Resveratrol), נוגד חמצון מסוג פוליפנול, שנמצא בקליפת הענבים, מונע אגירת שומן. כוס יין יכולה להגביר את שריפת הקלוריות שלכם למשך כ-90 דקות.
  • אשכוליות – גם אם לא תשנו שום פרט מתזונתכם, אכילת חצי אשכולית לפני כל ארוחה יכולה לסייע לכם להפחית חצי קילו ממשקלכם בכל שבוע. אשכוליות מהוות אף מקור טוב לחלבון, ומאחר והן מורכבות מ-90% מים, הן יכולות לצמצם עבורכם את תחושת הרעב.
  • שעועית אדומה – סוג נוסף של שעועית שהתברג לרשימת מזונות העל. שעועית אדומה עתירה בחלבונים ובסיבים (5 גרם למנה) וחצי כוס מכילה 2 גרם עמילן עמיד.
  • שקדים – אגוזים, ככלל, נחשבים למזון על עשיר בשומנים בריאים, אשר מסייעים לכם לרזות. שקדים, בפרט, בולטים ביכולת שלהם לסייע לכם לאבד ממשקלכם.
  • תה ירוק – תה ירוק ממלא אתכם ויוצר תחושת שובע, במקביל לעזרה בהרזיה. מחקר מראה כי שתייה של חמש כוסות תה ירוק ביום תגרום לכם להשיל ממשקלכם פי שניים מאשר אם לא תשתו אותו.

לחלק ב'

כדאי לבדוק גם

9 מאכלים שישפרו לך את הזיכרון

אכילה בריאה מורידה את הסיכון לסוכרת, יתר לחץ דם ומחלות לב, אבל עדיין לא ברור …

7 טריקים של דיאטניות לארוחות מהנות יותר

אמהות אלה, שבמקרה הינן גם דיאטניות, חולקות את הטריקים הטובים לתכנון ארוחות בריאות ומרעננות יותר. …

צירופי המזון המושלמים לשריפת שומן בגוף

אכילת מזונות אלה יחד עשוי לתת פוש רציני לדיאטה שלכם, כך קובע מחקר חדש. מזונות …