אורז חום וירקות קלויים

מנה צמחית נהדרת שכולם יוכלו ליהנות ממנה, צמחונים, טבעונים וגם אוכלי בשר. הירקות הקלויים יכולים להוות תוספת טעימה לסלט עבור צמחונים וטבעונים, בעוד אוכלי הבשר יכולים לצרף אותם לסטייק העסיסי שלהם או לעוף.

מצרכים:

  • שתי כוסות אורז חום
  • חצי בצל גדול אדום
  • שני חצילים קטנים
  • כוס עגבניות שרי חצויות
  • פלפל אדום
  • שישה זיתים ירוקים פרוסים

לרוטב:

  • חצי כוס שמן זית
  • רבע כוס חומץ בן יין לבן
  • שישית כוס מיץ לימון סחוט
  • שישית כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 4 כפות מיץ לימון
  • שתי כפות חרדל דיז'ון
  • מלח ים ופלפל שחור

כלים:

מחבת פסים

אופן ההכנה:

  • התחילו בבישול האורז החום ב-3 כוסות מים, עד שגרגירי האורז רכים. הסירו מהאש ותנו לאורז להצטנן.
  • חממו את מחבת הפסים עם מעט ספריי שמן.
  • חצו את הבצל, הפלפל האדום והחצילים לשניים, הברישו במעט שמן זית וצלו על המנגל במשך 4-5 דקות לכל צד.
  • בזמן זה, הכינו את הרוטב על ידי ערבוב כל המצרכים יחד.
  • לאחר צליית הירקות, הניחו להם להתקרר.
  • שימו את האורז המוכן בקערת הגשה, ועטרו אותו בעגבניות השרי.
  • חיתכו את הירקות הקלויים בצורה גסה וערבבו אותם ואת הזיתים לתוך האורז.
  • שיפכו את כמות הרוטב הרצויה מעל לכל והגישו.

כדאי לבדוק גם

משקאות ספורט להכנה ביתית

אנחנו מכירים אותם בצורתם המתועשת בשמות "משקאות ספורט", "משקאות איזוטוניים", ואפילו "משקאות אנרגיה", למרות שהאחרונים …

עוף מזוגג בסויה על מצע של סלט אורז

מי שלא אוהב את העוף שלו קראנצ'י ופריך, שיקום! ברור שאף אחד לא קם… במיוחד …

סלמון צרוב קלות על מצע בטטות

מה אפשר לומר על סלמון שעוד לא אמרו? שהוא בריא? שהוא טעים? הכל כבר נאמר, …