מתכון לעוף שלם בתנור

עוף שלם בתנור הוא אחד המתכונים הכי קלים שיש, ועם זאת, הוא פותח בפניך אינספור אפשרויות. תוכלי להכין אותו בגרסא קלה (לעצלניות במיוחד) לארוחת הצהריים המשפחתית, ולמחרת, להשתמש בחזה העוף שנותר כתוספת לכריכים או לסלט הירקות, או בכרעיים בצירוף תוספת לארוחה צהריים משפחתית נוספת. מצד שני, תוכלי להכין אותו בגרסתו המושקעת לארוחת ערב חגיגית ורבת משתתפים (שלאחריה, לא יישאר חזה העוף או נתחים אחרים שלו).

המתכון הזה הוא מתכון קל ובסיסי, אשר יכול לשמש אותך בהזדמנויות השונות (גם באירועים חגיגיים וגם לארוחת צהריים שגרתית).

המצרכים:

  • עוף שלם מנוקה
  • 2.5 כפות עשבי תיבול דה פרובנס
  • 5 שיני שום קצוצות
  • צרור פטרוזיליה (אופציונאלי)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 לימון פרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 בצלים בינוניים (חתוכים לרבעים)
  • 3 גזרים (חתוכים לחתיכות גדולות)

אופן ההכנה:

  • מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  • מערבבים את עשבי התיבול דה פרובנס, השום הכתוש, המלח והפלפל בקערה קטנה ומניחים בצד.
  • בתבנית מניחים שניים מהבצלים החתולים לרבעים, את הגזר ואת הקצוות של הלימון הפרוס.
  • מניחים את העוף המנוקה על הבצלים, הגזר וקצות הלימון.
  • לוקחים שליש מתערובת עשבי התיבול והשום ומשפשפים בה את החלל הפנימי של העוף ואת חלקו החיצוני.
  • לאחר מכן, בצידו החיצוני של העוף, משחילים פרוסות לימון בין העור לבין הבשר.
  • את פרוסות הלימון הנותרות דוחסים לתוך העוף, יחד עם רבעי הבצלים שנותרו (במידת הצורך, ניתן להשתמש גם בבצלים מהתבנית) וצרור הפטרוזיליה.
  • מברישים את העוף בשמן זית.
  • מכניסים את העוף לתנור וצולים. זמן הצלייה משתנה לפי גודלו של העוף, אבל בממוצע הוא כשעה.

כדאי לבדוק גם

משקאות ספורט להכנה ביתית

אנחנו מכירים אותם בצורתם המתועשת בשמות "משקאות ספורט", "משקאות איזוטוניים", ואפילו "משקאות אנרגיה", למרות שהאחרונים …

עוף מזוגג בסויה על מצע של סלט אורז

מי שלא אוהב את העוף שלו קראנצ'י ופריך, שיקום! ברור שאף אחד לא קם… במיוחד …

סלמון צרוב קלות על מצע בטטות

מה אפשר לומר על סלמון שעוד לא אמרו? שהוא בריא? שהוא טעים? הכל כבר נאמר, …