מכינה ארוחה רומנטית ונגמרו לך הרעיונות או שאת לחוצה בזמן? רוצה להפתיע אותה בארוחה קלה וטעימה, אבל אינך יודע לבשל, או שאתה תפרן? מחפשים משהו טעים ובריא לנשנש? זה הוא בדיוק המתכון המושלם עבורכם: החמצמצות העדינה של החמוציות מול הטעם המתוק של המנגו, והטעם של חזה העוף, יוצרים הרמוניה מדהימה של טעמים וצבעים. והכל – בפחות מעשר דקות הכנה.
אחת מהמעלות בעלייתו של המזון האוריינטלי לישראל, הוא החשיפה של החיך הישראלי לשילובי טעמים שלא פגש בעבר (מנגו ועוף? או, יותר "חמור" – חמוציות ועוף? – בן גוריון מתהפך בקברו. ישראל אהרוני, לעומתו, חגג). ניסויים קולינריים הם כיף אדיר. לפעמים הם מסתיימים במנה מהממת וחדשנית, לפעמים – בפח הזבל. אבל, אם לא תנסו, איך תצליחו?
המצרכים למתכון (שתי מנות):
- חזה עוף – שני נתחי חזה עוף, נקיים מעצמות ומעור, חתוכים לרצועות עבות או לנתחים גדולים.
- מנגו גדול – מקולף וחתוך לפסים או גפרורים, לפי בחירתך.
- ריבת תפוזים – כף אחת.
- דבש – כף אחת.
- חמוציות מיובשות – שתי כפות.
- שומשום – כף אחת.
- חופן גדול של עלי סלט (רוקט, בייבי, חסה ודומים).
- פלפלים בשלל צבעים
- מלפפון
אופן ההכנה:
- מערבבים את הריבה והדבש בקערה ומזלפים על נתחי חזה העוף.
- צולים בעדינות את נתחי חזה העוף ארבע דקות מכל צד.
- בזמן שנתחי החזה נצלים, יש לחלק את עלי הסלט לשתי צלחות שטוחות, לסדר אותם כמצע ועליהם לסדר את פסי המנגו.
- לחתוך ולהוסיף לקערות את הפלפלים והמלפפון
- יש לחתוך את נתחי החזה הצלויים לקוביות ולמקם אותם על עלי הסלט והמנגו.
- מעל חזה העוף, יש לפזר את החמוציות המיובשות והשומשום.