אחד מהסממנים הבולטים של החורף הוא המרקים החמים, המהבילים והעשירים אותם אנחנו שמחים לגמוע בכל הזדמנות, כדי לחמם את הבטן (ואת הלב). אחד מהמרקים הטעימים ביותר שניתן להעלות על הדעת, הוא מרק העגבניות העשיר, אליו ניתן לצרף כל מיני "הפתעות" (ראי באפשרויות ההגשה).
מצרכים:
- 4 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות דקות
- 4 כפות שמן זית
- 8 שיני שום כתושות
- 2 ק"ג עגבניות בשלות וחתוכות
- כף סוכר
- 2.5 כוסות מים
- קורט מלח
אופן ההכנה:
מטגנים בסיר עמוק את הבצל בשמן הזית ואליו מוסיפים את הסוכר.
מצרפים לסיר את העגבניות ואותן מטגנים קלות. לאחר הטיגון מוסיפים את השום והמלח. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהעגבניות מגירות את הנוזלים שלהן. מוסיפים את המים וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.
טוחנים את המרק בבלנדר מוט עד ליצירת עיסה חלקה.
אפשרויות הגשה:
לאחר שמרק העגבניות מוכן, ניתן לצרף אליו המון דברים טעימים, כמו כף גבינת עזים + קורט זעתר (לא חייבים), כף שמנת מתוקה מוקצפת, כף שמנת חמוצה או כף אורז מבושל. בכל קערה מניחים מעט מהתוספת שבחרת ולאחר מכן מוזגים את המרק. ניתן לקשט בפטרוזיליה קצוצה, עירית וכד'.