כולנו חשים בשלב זה או אחר של חיינו, כי עלינו להקפיד על המשקל שלנו. חלקנו, פוצחים בדיאטת-רעב רצחנית, שבמהלכה, אנחנו עשויים לגרום לגוף שלנו נזקים בלתי הפיכים. אבל, ישנה דרך נוספת, אשר מסייעת לנו לאכול בצורה מאוזנת ובכל זאת להפחית ממשקלנו. דרך זו כוללת שילוב מזונות-על בתזונה שלנו, ולכן, כדאי להכיר אותם ואת תכונותיהם.
- עדשים – עדשים מהוות מקור מצוין לחלבונים, סיבים ועמילן עמיד (בחצי כוס עדשים – 3.4 גרם עמילן עמיד).
- בננות – הבננה נחשבת לאחת מאבות התזונה הבריאה המבוססת על מזונות על. בננה טרייה, שאיננה בשלה לגמרי (עדיין ירוקה מעט) עשויה להעשיר את גופכם ב-12.5 גרם עמילן עמיד, בעוד בננה בשלה ב-5 גרם עמילן עמיד.
- ביצים – למרות שלביצים קונוטציה שלילית בכל הנוגע לשמירה על המשקל, מחקר הראה כי נשים שאכלו ארוחת בוקר המבוססת על ביצים, נטו להוריד פי שתיים ממשקלן, יחסית לנשים שפתחו את הבוקר שלהן באכילת בייגל. ובנוגע לעניין הכולסטרול – מחקר אחר הראה כי אין קשר בין אכילת ביצים לבין רמות כולסטרול הטוב והרע.
- שוקולד מריר – אוהבי שוקולד, זה הזמן לשמוח! קוביית שוקולד מריר פה ושם יכולה להאט את העיכול שלכם, ולגרום לכך שתחושו שבעים לפרק זמן ארוך יותר. חומצת שומן חד בלתי רוויה שבשוקולד מאיצה את המטבוליזם ושרפת השומנים ומפחיתה את החשק למתוק או מלוח, או, בעצם, לכל דבר שעלול להרוס לכם את הדיאטה.
- תפוזים – עם 59 קלוריות ליחידה בלבד, יכול להיות שאינכם תולים ציפיות רבות בתפוזים, אולם תודות לכמות המרובה של הסיבים, התברג לו התפוז במקום טוב ברשימה של 38 מזונות שיוצרים תחושת שובע, שהרכיבה קבוצת חוקרים אוסטרלית.
- תפוחי אדמה – נכון שתפוחי אדמה מלאים בפחמימות, אולם הם נחשבים ליוצרים תחושת שובע פי שלושה מפרוסת לחם לבן. לא מפתיע, אם כן, שתפוחי האדמה אף הם נמצאים באותה רשימת מזונות היוצרים תחושת שובע, וזאת, בנוסף לכמויות העמילן העמיד שבהם.
- צנוברים – חובבי האגוזים שביניכם אינם צריכים להסתפק בשקדים בלבד. מחקר הראה כי אף ללא שינוי תזונתי או הגברת הפעילות הגופנית, נבדקים שהוסיפו צנוברים למזונם – ירדו במשקל.
- שעועית לבנה – חצי כוס של שעועית לבנה מכילה 4 גרם של עמילן עמיד, אשר, כידוע, מאיץ את המטבוליזם ושרפת השומנים.
- גבינות – גבינת עיזים טרייה או גבינת פטה מכילות חומצות שומן המסייעות לכם לחוש מלאים יותר ולשרוף שומנים. חפשו את הכיתוב Grass Fed על האריזה, משום שאלה נחשבות לגבינות האפקטיביות ביותר.
- חלב דל שומן – אותן חומצות שומן וחלבונים המצויים בחלב, גורמים לכם תחושת שובע גם בחלב דל השומן. הסידן אף הוא יכול לעזור בכך, מאחר ומחקר הוכיח כי נשים שצרכו בין 1,000 ל-1,400 מיליגרם סידן ביום, שרפו שומן וקלוריות מאשר ללא תוספת זו.
- חומוס – הגרגירים הקטנים והטעימים האלה מהווים מקור לא אכזב לעמילן עמיד, סיבים, חלבונים ושומנים בריאים.
- גריסי פנינה – כתוספת למנה עיקרית או כמנה בפני עצמה, מהווים גריסי הפנינה מקור לסיבים ולעמילן עמיד (2 גרם לחצי כוס) ומשדרגים כל ארוחה.
- קינואה – עוד חבר ממשפחת הדגנים שמסייע לכם למתן את הרעב שלכם, לחוש שבעים זמן רב יותר ולצמצם את הכמויות שאתם אוכלים.