תפוח הוא אחד הפירות הבריאים ביותר שמציעה לנו כיום הירקניה שלנו, אבל, כאשר אנחנו אופים ממנו עוגה, אנחנו נוטים לאבד את הבריאות שבו, כאשר אנחנו מוסיפים לה סוכר וחמאה.
מצורפת עוגה קלה להכנה, שתוכיח לך, שגם ללא חמאה וסוכר – עוגה אמיתית, שמבוססת על חומרים בריאים – טעימה שבעתיים.
המצרכים (לתבנית ארוכה של אינגליש קייק או לתבנית בקוטר 8 אינץ'):
- פירות מעורבים – 300 גרם.
- קמח רגיל – 250 גרם.
- רכז מיץ תפוחים – 50 מ"ל.
- 2 תפוחים + כף קינמון (או רסק תפוחים – 200 מ"ל).
- שמן קנולה (או שמן צמחי אחר) – 4/5 כוס.
- 2 ביצים.
- קינמון – כף אחת.
- אגוז מוסקט – כף אחת.
- תמצית וניל – כף אחת.
- סודה לשתיה – כף אחת.
- קורט מלח.
אופן ההכנה:
- מניחים את הפירות המעורבים בסיר ומכסים במים. מבשלים על אש קטנה, עד שכל המים נספגים. מסננים ומצננים.
- במידה ורסק התפוחים הוא מהמוכן – יש לעבור לשלב הבא. במידה ולא מדובר ברסק תפוחים מוכן: יש לקצוץ את התפוחים עם הקליפה, להניח בסיר עם הקינמון, לכסות מים עד חצי הגובה, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עד לדרגת רכות הניתנת לריסוק. מערבבים את רסק תפוחים, רכז מיץ התפוחים, השמן, הביצים ותמצית הוניל בקערה גדולה.
- מוסיפים לקערה את המצרכים היבשים (קמח, קינמון, מוסקט, סודה לשתיה ומלח).
- בזהירות מוסיפים לעיסה שבקערה את הפירות המעורבים, לאחר מכן – להעביר לתבנית.
- אופים בחום של 175 מעלות למשך כשעה (או עד שגפרור יוצא יבש).
את העוגה הטעימה הזו תוכלי להגיש לאורחים ליד הקפה, לילדים כקינוח טעים ובריא ליד מיץ פירות סחוט-טרי, או אפילו לנשנש אותה בעצמך, כפרס מתוק לעצמך, בין מטלה אחת לשנייה.