מצרכים:
- 3 בננות
- 2 תפוחים
- 5 תמרים או שזיפים
- 2 כוסות גרעיני חמניות או שקדים
- כפית תמצית וניל
- כפית מלח
- כוס אגוזים
- כוס פירות יער מיובשים או צימוקים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-90 מעלות.
- משרים את גרעיני חמניות או שקדים במשך הלילה
- את הבננות, התפוחים, התמרים (או השזיפים) וגרעיני החמניות (או השקדים) טוחנים במעבד מזון בפולסים קצרים. אין צורך להפוך לעיסה חלקה לגמרי.
- בקערה מערבבים את העיסה עם שאר חומרים.
- על תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה, יוצקים פסים בעובי סנטימטר (כל אחד מהם מ-3-4 כפות של תערובת).
- אופים במשך 1.5-2 שעות, ולאחר מכן הופכים את החטיפים ואופים עוד 1.5-2 שעות (4 שעות אפייה).
- החטיפים מחזיקים מעמד במקרר במשך שבועיים במיכל סגור ואטום.